A héten megérkezett a csodálatos szappanpecsétem Anikótól, akit jó szívvel ajánlok minden szappan- és sütipecsétre vágyónak.
A gyönyörű új nyomdát legelőször kekszsütésnél avattam fel. Nem volt könnyű művelet, de ez nem a pecsét hibája, csak túl cirkalmas mintát választottam.
A keksz receptje:
Hozzávalók: 227 gr margarin, 175 gr cukor, 1 tojás, 2 tk., rumaroma, 1 tk. só, 1,5 tk. sütőpor, kb. 425 gr liszt, kb. 100 gr darált dió
Kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a rumaromát, miközben tovább keverjük. Folyamatos keverés közben apránként hozzáadjuk a darált dióval, sóval és sütőporral összekevert lisztet.
Lisztes gyúródeszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszúrjuk belőle a formákat.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon 7-8 perc alatt világos színűre sütjük a kekszeket.
Dobozban sokáig eláll.
Nekem a nyújtásnál mindig eléggé ragad és szakadozik a tészta, ezért nagyobb gombóconként nyújtom ki és úgy szúrom ki pogácsaszaggatóval a köröket. A nyomdát érdemes mindig lisztbe mártogatni, így is könnyen kilyukad és a pecsétre ragad a tészta.
Szerintem azért megéri pepecselni vele, ilyen szép kekszeknek még az íze is finomabbnak tűnik :o)
Az eredeti kekszreceptért köszönet a megosztójának: Glazurshop
Óóó de szépek és biztosan finomak lettek! El is képzeltem egy jó kis tejeskávé mellé:)
VálaszTörlésDe a tányér is nagyon szép!!
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésEszterkertje2014. február 9. 18:50
TörlésNagyon ajánlom kipróbálásra a receptet, egyszerű és nagyszerű. Már rózsaszörppel ízesítve is próbáltam, nem annyira érződött az íze a dió miatt. Igen, ez a kedvenc tányérom, Székely Kinga fazekasmester és porcelánfestő munkája.