BETAKARÍTÁS:
A gyógy- és fűszernövényeket virágzás előtt, egy száraz reggelen érdemes betakarítani, mert ekkor a legkoncentráltabbak bennük az illóolajok, illat- és íztartalmuk ekkor a legmagasabb.
SZÁRÍTÁS:
A friss virágokat csokrokba kötve, fejjel lefelé akasszuk fel egy jól szellőző szobában. Tartsuk távol a közvetlen napfénytől, hogy megőrizzék élénk színüket. Érdemes a csokrokat barna papírba csomagolva felakasztani, így a portól is megóvjuk őket.
TÁROLÁS:
Amikor növényeink már teljesen szárazak (kb. két hét múlva), távolítsuk el a kívánt részt a szárukból, tegyük őket dobozokba vagy színes üvegekbe és tároljuk száraz, sötét helyen őket felhasználásig.LINKAJÁNLÓ:
http://sokszinuvidek.hu/index.php/otthon-keszult/1282-T%C3%A9len-is-gy%C3%B6ny%C3%B6rk%C3%B6dhet%C3%BCnk-a-h%C3%A1zilag-sz%C3%A1r%C3%ADtott-vir%C3%A1gokban
http://www.fuszerkert.hu/cikk/fuszernovenyek-szaritasa/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése